Descriere

Descriere
3 cititori au dat 4.7

Bloguldespreștiință este un proiect non-profit.

Bloguldespreștiință publică rezumate ale unor articole din reviste de specialitate, traduceri ale unor articole publicate pe bloguri de știință și discută ultimele descoperiri științifice. Bloguldespreștiință vorbește despre ultimele articole din jurnalele Nature, Science, Evolution sau Public Library of Science și Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America în limba română. În legătură cu copy-rightul, vă rugăm să citiți pagina de Termeni și Condiții

Pentru a accesa cele mai noi articole, citiți RSS Feed-ul cu urmatoarea adresă http://www.bloguldesprestiinta.ro/feed

Dacă doriți să publicați un articol pe acest blog, scrieți pe adresa articole [at] bloguldesprestiinta.ro

Ați sesizat o greșeală de tipar, un cuvânt folosit într-un context nepotrivit sau o informație falsă din punct de vedere științific? Semnalați greșeala imediat!

Autoarea blogului și-a obținut doctoratul în Științele Vieții de la University of Manchester în 2015, iar în prezent este cercetător la Institutul Sanger. Este o persoană curioasă, adoră bacteriile, dar se descurcă și cu eucariotele.

One Comment
 1. Buna ziua,

  Ma numesc Andreea Stroica si lucrez in departamentul de Proiecte al British Council.

  Ne face o deosebita placere sa va anuntam ca am dat startul înscrierilor pentru FameLab România 2016, cel mai important concurs de vorbire în public pe teme de știință și tehnologie.
  Mai multe detalii despre competitie puteti regasi mai jos, iar postarile de pe pagina de Facebook a British Council se pot vedea aici.

  Ne-am bucura dacă am putea discuta despre posibilitatea unei colaborari viitoare pentru promovarea științei în rândul tinerilor si va stam la dispozitie pentru detalii suplimentare.

  ________________________________________
  Proiectul FameLab iși propune creșterea interesului tinerilor pentru știință și tehnologie prin descoperirea, dezvoltarea și promovarea unor talente capabile să prezinte subiecte interesante din domeniile științei și tehnologiei într-un mod cât se poate de captivant pentru publicul larg.

  Competiția se adresează tinerilor pasionați de știință cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care pot fi elevi, studenți, cercetători și cadre didactice universitare, ingineri, medici, profesori de științe.

  Prezentările susținute în cadrul concursului FameLab trebuie să aibă cel mult trei minute și un format cat mai atractiv pentru public (de tipul stand-up comedy). Juriile sunt compuse din personalități din lumea științei și din mass-media.

  În acest an, preselecțiile regionale se vor desfășura conform următorului calendar:
   Timișoara, 8 aprilie, Universitatea Politehnică Timișoara
   București, 15 aprilie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Prezentări exclusiv cu tematică medicală.)
   București, 18 aprilie, Sediul British Council
   Cluj-Napoca, 20 aprilie , Universitatea “Babeș Bolyai”
   Bucureşti, 21 aprilie, Universitatea Politehnică București (în cadrul fesivalului Polifest.)
   Iași, 26 aprilie, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”

  Înscrierea concurenților în faza de selectie se face pe pagina proiectului FameLab, iar formularele de înscriere se pot trimite pe adresa famelab@britishcouncil.ro cu cel puțin 24 de ore înaintea fiecărei preselecții regionale.

  British Council și partenerii acestui eveniment vor oferi premii atractive concurenților selectați, printre care și un masterclass de comunicare sușținut de experți britanici și români și o călătorie în Marea Britanie pentru căștigătorul finalei FameLab România care ne va reprezenta, în luna iunie, la finala internațională FameLab din cadrul Festivalului de stiință de la Cheltenham.

  Mai multe detalii despre înscriere și etapele competiției pe website-ul British Council https://www.britishcouncil.ro/famelab

  Vă invităm să vizionați aici înregistrarea video a finalei FameLab România din 2015 și aici prezentarea susținută de reprezentantul României în finala FameLab International din 2014.

  ________________________________________

  Cu mulțumiri anticipate si toate cele bune,

  Andreea Stroica | Projects Officer
  14 Calea Dorobantilor | Bucharest | 010572 | Romania

  T +40 (0)21 305 99 67 | BCTN (internal) 4401167
  E andreea.stroica@britishcouncil.ro |
  http://www.britishcouncil.ro

  facebook.com/britishcouncilromania | @roBritish | youtube.com/britishcouncilro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>