33 de bebeluși sub 1 an au murit anul acesta în România datorită rujelolei

causes-of-adhd-400x400
33 de bebeluși sub 1 an au murit anul acesta în România datorită rujelolei
Acordă o notă

Copiii sub 1 an nu sunt vaccinați împotriva rujeolei, deoarece vaccinul ROR se poate administra numai după vârsta de 1 an și, totodată, ei sunt cei mai vulnerabili la această boală.

Practic, copiii sub un an, trebuie să se bazeze pe faptul că ceilalți oameni, mai mari sunt vaccinați, pentru a nu le transmite boala.

Aceasta este una dintre situațiile în care părinții copiilor de peste 1 an, care sunt mai puțin vulnerabili, trebuie să fie altruiști și să își vaccineze copiii, pentru a evita ca bebelușii (probabil) ai altora să contacteze boala.

Cum convingi un vecin/prieten să se vaccineze pentru a proteja un copil care nu e al lui? Este o situație clasică de teoria jocurilor, unde ‘costul vaccinării’ este plătit de altcineva decât beneficiarul (copilul tău). Evident, vaccinul ROR nu vine cu un cost propriu-zis, decât vizita la un doctor și probabil învingerea unor superstiții, pentru că, de ce altceve nu ți-ai vaccina copilul?

UNICEF a întocmit o pagină web cu informații despre epidemia de rujeolă din România. Fuga la medic!

http://www.unicef.ro/media/aspecte-cheie-privind-vaccinarea/

Alte articole din aceeași categorie

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne pe Twitter @Streptococcul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>