RSBI – Comunitatea Română de Bioinformatică

logo
RSBI – Comunitatea Română de Bioinformatică
1 cititori au dat 5

Vara trecută, Monica, Bogdan și Mihai din Cambridge s-au hotărât să întemeieze o comunitate de bioinformatică în România (RSBI), cu scopul dezvoltării cunoștiințelor de bioinformatică în România, pentru a susține dezvoltarea cercetării în biotehnologie și pentru a susține medicina personalizată.

În acest sens, am contactat pe d-nul Prof. Horia Banciu de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, care s-a arătat foarte interesat de ideea noastră. Împreună cu Horia, am organizat un workshop de bioinformatică în Cluj în noiembrie, care a reunit cercetători din toată țara.

În cadrul workshopului, împreuna cu Dorina Podar de la Institutul de Biologie din Cluj, am hotărât să luăm legătura cu echipa de traineri de la EMBL-EBI din Cambridge, pentru a discuta posibilitatea organizării unui training de bioinformatică de două zile în România în 2018.

Zis și făcut! EMBL-EBI au răspuns pozitiv, iar în ianuarie 2018 Robi Tăcutu de la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București s-a angajat să organizeze trainingul în aprilie 2018.

Și astfel, între 18-19 aprilie a avut loc primul training EMBL-EBI de bioinformatică din România. Evenimentul a fost primit cu mult entuziasm de către comunitatea de cercetători români. 71% dintre participanți au evaluat trainingul ca fiind Excelent, iar 23% ca fiind Bun. Câteva dintre răspunsurile participanților din formularul de feedback: Trainerii au fost foarte buni / Toate părțile trainingului au fost bune, de la organizare, la locație, la informația prezentată și până la profesionalismul trainerilor.
Cel mai rău lucru despre workshop? Că s-a terminat / Prea scurt.
Toți participanții la curs au spus că ar recomnada cursul și altora. 90% au declarat că organizarea a fost excelentă.

Urmatorul eveniment RSBI va avea loc în Septembrie 2018, la Biblioteca Academiei Române în București. logo
De asemenea, RSBI pregătește un nou training în Timișoara.

Scrie-ne dacă dorești să te alături echipei RSBI la adresa contact@rsbi.ro

Alte articole din aceeași categorie

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne pe Twitter @Streptococcul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>