Particulele abrazive din geluri și săpunuri poluează mediul înconjurător

Particulele abrazive din geluri și săpunuri poluează mediul înconjurător
1 cititori au dat 3

(articol din Science Alert)
Statul american Illinois a interzis folosirea și comercializarea gelurilor și săpunurilor care conțin particule abrazive.
Deși consumatorii nu cunosc în general aceste detalii, particulele abrazive din gelurile de duș, pastele de dinți și maștile de față sunt făcute din plastic. Stațiile de epurare a apelor nu pot elimina particulele abrazive deoarece acestea sunt prea mici pentru a fi detectate de filtre și astfel particulele ajung în oceane, lacuri și râuri în număr foarte mare.
Un singur flacon de gel de curățare Clean & Clear conține 330 000 particule abrazive, conform lui Sarah Zhang, jurnalist(sarzha.com, Gizmodo).

Statele New York și California vor decide în curând dacă vor interzice produsele cosmetice care conțin particule abrazive, iar Regatul Țărilor de Jos dorește să impună o lege care să interzică aceste produse în Uniunea Europeană.

http://sciencealert.com.au/news/20141906-25702.html
Microplastic pollution in the surface waters of the Laurentian Great Lakes (Eriksen et al, 2013)

Alte articole din aceeași categorie

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne pe Twitter @Streptococcul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>