Cursul de Microbiologie Hopkins

Cursul de Microbiologie Hopkins
3 cititori au dat 2.7

Există o adevărată tradiție în rândul savanților să participe măcar la un curs de vară în timpul doctoratului sau a burselor post doctorale. Întreabă orice profesor și îți va povesti despre timpul petrecut la Cursul de microbiologie de la Laboratoul de biologie marină (MBL) din Woods Hole, Massachusetts – acesta este probabil cel mai cunoscut curs de vară. Anul acesta cursul a început în 8 iunie și se va termina în 25 iulie.

(preluat de pe blogul lui Ian Marshall, 19 Iunie 2013)

Cursul din Woods Hole are la bază cursul lui Cornelius van Niel, care a predat un curs de vară în microbiologie începând cu 1938 până în 1962 la Stația marină Hopkins a Universității Stanford (Hopkins Marine Station of Stanford University) în Pacific Grove, California. Cornelius van Niel a studiat în Delft, Olanda, la așa zisa Școală Delft, unde s-au pus bazele microbiologiei. Din acest punct de vedere, Cornelius van Niel este cel care a familiarizat comunitatea științifică din Statele Unite cu principiile microbiologiei, iar cursurile de microbiologie de vară au fost o metodă importantă prin care aceste principii au fost împărtășite savanților americani.


vanniel
Cornelius van Niel

Alfred Spoorman a fost student și mai apoi asistent la cursul din Woods Hole, iar în anul 2000 a fost numit director al cursului. După ce a parăsit poziția de director, Alfred s-a hotărât să readucă cursul de microbiologie la Universitatea Stanford. Alegerea Stației marine Hopkins ca locație a cursului a venit natural, datorită faptului că aici avut loc primul curs de microbiologie susținut de van Niels în 1938, dar și datorită locației minunate.

hopkinsHopkins Marine Station

Primul curs de microbiologie Hopkins a avut loc în 2006. A fost intens – laboratoarele și cursurile s-au ținut atât în timpul zilei, cât și seara, dar experiența a meritat! Am învățat foarte mult, alături de studenți din toată lumea, profesori geniali și asistenți. Nu cred că aș fi putut începe doctoratul intr-un mod mai potrivit! Am revenit la curs în 2008, 2009 și 2010 ca asistent, de asemenea în 2011 și 2012 am ținut câteva laboratoare (Pacific Grove e la o oră și jumătate de condus față de Universitatea Stanford).

Aici puteți găsi informații despre alte cursuri de microbiologie

MBL Microbial Diversity – Marine Biological Lab, Woods Hole, Massachusetts
Hopkins Microbiology Course – Hopkins Marine Station, Pacific Grove, California
Hawai’i Microbial Oceanography Summer Course – University of Hawai’i, Honolulu, Hawai’i
GeoBiology Course – University of Southern California Wrigley Institute, Catalina Island, California
Microbial Oceanography – Bermuda Institute of Ocean Sciences, Bermuda

Toate au ca scop studiul microbiologiei, dar fiecare se axează pe ceva diferit. De exemplu, Hopkins pune accent pe evoluție. Este ciudat că toate aceste cursuri au loc în Statele Unite…

Alte articole din aceeași categorie

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne pe Twitter @Streptococcul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>